Настолна игра - Гъска Janod

Наличност:
В наличност
Модел:
J02743
Производител:
Janod
Цена
29.90лв.


Детска планета не гарантира наличността на продукта към момента на приключване на поръчката. В случай на изчерпана наличност, ще се свържем с Вас!

Целта на играта е да заведеш първи гъската си до въртележката. Помогнете на Вашата гъска да стигне първа до панаира, като избягвате капаните по пътя. Играта е с ярко оцветени и забавни илюстрации на панаирна тематика. Тя стимулира концентрацията, наблюдателността и броенето по много забавен начин. Подходяща е за 2 до 4 играчи.


Правила на играта:

Започва играчът, който има най - много точки с едно хвърляне на заровете. Всеки играч си избира пионка - гъска, хвърля двата зара на свой ред и придвижва гъската си напред толкова квадратчета, колкото показват заровете. Първият, който стигне до поле номер 63, печели. Ако гъската на някой играч попадне на червено поле (полета 9/18/27/37/45/54), се придвижва с още толкова квадратчета напред. Ако играч достигне до заето поле, заема мястото на опонента си и го изпраща на полето, от което идва. Ако в началото играч хвърли 6 и 3 със заровете, се придвижва директно на поле 26. Ако  хвърли 4 и 5, отива на поле 53. 


Специални полета:

Който стъпи на поле 6 (мост) отива на поле 12.

Който стъпи на поле 19 (хотел) пропуска 2 хода.

Който стъпи на поле 31 (кладенец) трябва да хвърли 6, за да излезе.

Който стъпи на поле 42 (лабиринт) се връща на поле 30.

Който стъпи на поле 52 (затвор) трябва да чака друг играч да го замести. Ако никой не влезе в рамките на 3 хода, може да излезе.

Който стъпи на поле 58 (череп) започва отначало.

 

За да влезеш в поле 63 с трябва да хвърлиш толкова точки, колкото хода ти остават. Ако някой хвърли повече точки, се връща назад с толкова полета, колкото са точките над необходимия брой.


Комплектът от 7 части включва:

  • поле за игра
  • 4 дървени гъски
  • 2 дървени зарчета 
  • инструкции


Подходящ за деца над 4 години.

Размер на играта: 15,8 x 4,5 x 25 см

Сподели

Възраст
Възраст Над 4 г.
Напишете мнение

Подобни продукти