Engino Конструктор STEM Mechanics - Колела, оси, наклони, равнини

Наличност:
В наличност
Модел:
6611020194
Цена
69.90лв.


Детска планета не гарантира наличността на продукта към момента на приключване на поръчката. В случай на изчерпана наличност, ще се свържем с Вас!

Образователен конструктор за сглобяване - Колела, Оси и Наклонени Равнини: Вашето дете може да построи 14 модела, предложени от производителя и да изобрети неограничено количество собствени модели. Това не са просто статични конструкции, а движещи се модели, с които детето може да си играе.

С помощта на комплекта децата могат да експериментират и да научат как колелата и осите използват триенето, за да осигурят по-лесно придвижване на предметите и да проверят дали големите колела се справят по-добре в сравнение с по-малките. Могат да открият как наклонените равнини се използват за повдигане на тежки предмети, както и как едно просто средство на наклонените равнини – клинът, намира приложение в ежедневието. Могат да бъдат построени платформа за изстрелване, врата с дръжка, кладенец, летищна пътническа стълба, експериментална рампа, клин.

В приложената книжка освен инструкции ще откриете подробни обяснения за различните научни принципи, които действат при различните построени модели, както и иновативни практически примери, които децата могат да изпробват и да учат докато играят. Има раздел с викторина, за да могат децата да проверят и затвърдят новите си знания! Някои от подробните експерименти, които могат да бъдат реализирани са: как да се постигне предимство в механиката като се използват големи колела; как колелата и осите могат да свършат работа вместо лост; връзката между сила и скорост; кои са елементите на наклонените равнини и как те се отразяват на силата и разстоянието; какви сили действат върху клина и др.

Серията ENGINO MECHANICS™ е разработена от квалифицирани педагози и учени като са използвани най-новите тенденции в образованието, които комбинират теорията и практиката. Серията конструктори използва основни теми от учебния материал, свързани с физика, математика, технологии, инженерни науки. Всеки един комплект съдържа книжка с експерименти, която обхваща широк спектър от теми - механика и прости механизми, структури, законите на Нютон, възобновяеми енергийни източници и дори програмируеми роботи!

Възрастова група: 8 -16+

Образователни характеристики: развива фината моторика, пространственото мислене и въображение, техническите умения. Всички конструктори Engino са напълно съвместими помежду си, което дава възможност на децата да проявят своята фантазия и творчески способности и да създадат разнообразни конструкции!

Основни детайли на конструктора: греди с отвори за закрепяне, многостенници, които захващат гредите в една от шест възможни посоки и крепежни елементи за подвижни или фиксирани съединения между детайлите.

Гредите са с променлива дължина, могат да се съединяват Т-образно, да се захващат в права линия, да се въртят в различни посоки и да се закрепят под какъвто и да е ъгъл.

Сподели

Напишете мнение

Подобни продукти