7 ЗАБАВНИ ИДЕИ ЗА ПОДНАСЯНЕ НА КОЛЕДНИЯ ПОДАРЪК

7 ЗАБАВНИ ИДЕИ ЗА ПОДНАСЯНЕ НА КОЛЕДНИЯ ПОДАРЪК />

Кое е първото нещо, което изниква в ума ти, когато чуеш Коледа? Навярно това е почивка, домашен уют, еуфория, положителна емоция, семейно щастие и т.н. А какво ли биха отговорили децата?  Без съмнение, това ще са весели игри, коледната елха и разбира се, ПОДАРЪЦИ.  

Цялата  магия започва дни преди същинските празници и завладява сърцата на малки и големи. Докато възрастните нямат търпение да  се отдадат на домашния уют, ароматната храна и почивката, то децата имат една важна за тях мисия – да напишат своето писмо до Дядо Коледа. Като виждате с какъв ентусиазъм пишат своето желание за подарък, няма как да не подходите емоционално и да не направите всичко възможно да ги зарадвате. Купуването на подарък понякога е изпитание за родителите, но и вълнуващ момент, защото знаят, че очакваната реакция на децата истинки ще сгрее душата им.  Тук няма да говорим за многобройните идеи за подаръци, а ще обърнем внимание на самото им поднасяне.  

Ето и няколко идеи, които не само ще направят получаването на коледния подарък по-интересно, но и ще увлекат децата в щури игри и забавления.  За най-малкие, които нямат търпение да получат своя подарък и вярват все още в добрия белобрад старец, можете тайничко да напишете писмо с игра-предизвикателство, която ще им кажете, че идва от Дядо Коледа.

Събери частите на еленчето Рудолф.

Предварително е необходимо да подготвите лист с изображението на Рудолф. Нарежете листа на колкото пожелаете части. След това скрийте на различни места отделните пъзелчета и насърчете децата да ги съберат. Когато успеят да сглобят цялото еленче, детето ще получи и своя коледен подарък. Разбира се, местата, на които ще скрите отделните елементи не е необходимо да са прекалено трудни, защото иначе рискувате децата да се изнервят.

Пренеси коледните играчки

Тази игра ще развълнува и най-тихите дечица. Подходяща е за по-големи деца, тъй като се изисква повече концентрация и кординация. Какво представлява и самата игра? Сложете в кутия/кошница коледни играчки – звездичка, топка, чадърче, шишарка и т.н. като обрънете внимание те да бъдат с по-малки размери. Целта на игра е децата да пренесат коледните украшения от точка А до точка Б, които предварително ще сте очертали. За повече забава и трудност, можете да поставите и малки препятствия. Когато детето ги пренесе, получава и своя заслужен подарък.

Игра топло-студено – открий лакомствата

Една от най-забавните игри за всяко дете. Подгодтовката е много лесна и бързо ще се справите. Необходимо е да скриете определен брой лакомства из стаята, които детето чрез опътвания и подсказване от самите Вас с топло и студено да открива. Последното лакомство сложете близо до подаръка, например, закъчено като коледна играчка на елхата. Така след като детето намери и последния сладкиш ще може веднага да вземе и дългоочаквания подарък.

Игра за памет

Тази игра е изключително занимателна и вкусна за всички малчугани. За повече коледно настроение, можете да приготвите специални курабийки. За тази цел, ще ви е необходима предварителна подготовка, като върху всяка курабийка ще трябва да напишете цифри или буквички. Когато дойде време за играта, подредете всички курабийки с цифрите надолу и предизвикайте децата да покажат воите умения за памет. Който първи събере повече курабийки, ще получи и пръв своя подарък. А освен него, детето ще получи и бонус – събраните сладки.

Познай предметите/ароматите.

Отновно изцяло в духа на Коледа, тази игра ще предизвика сетивата на вашите палавници. В една кутия/купа, а може и директно на масата да поставите различни плодове и продукти, които ни напомнят за празничните дни. Например, портокал, ябълка, канела, орехи, тиква, сладкиши, любимо коледно ястие и т.н. Целта е детето, чрез допир и мирис да отгатне какво държи в ръката си, като предварително сте му сложили превръзка на очите, за да не ги вижда. Когато детето успее да отгатне 3 продукта, пред него ще се появи и коледния подарък. Несъмнено тази игра освен забава, ще събуди и апетита дори и на по-злоядите дечица.

Отгатни гатанката.

Подгответе няколко интересни, не много трудни гатанки или логически игри, които ако са на коледна темитика, ще бъдат още по-интерсно. При три правилни отговора детето ще може да вземе своя подарък. 

  • С червена шапка на главата, дъла бяла му брадата, с играчки пълна му торбата. Що е то? 
  • Човек е , но от лед, нос от морков и каскет! Що е то?
  • Бели, теменужки танцуват своя танц и хванали се за ръчички,усмихват ли се всички. Нежни, балеринки. Що е то?

Изпълнение на любима коледна песничка/стихотворение.

Вероятно това предизвикателство е добре познато за повечето от вас, но то винаги носи добро настроение и допринася още повече за коледната атмосфера. Ако децата са повече, можете да организирате и весело хорце. Истинска забава е да наблюдавате как малки дечица се хващат за ръчички в кръг и се опитват да следват стъпките.

Подготовката на подобни игри не изисква големи усилия, а със сигурност ще вснесат в дома ви повече веселба, много усмивки и ще разнообразите обичайния сценарий. Ако имате повече време и желание, може да измислите сами различни забавни предизвикателста според любимите активности на децата ви.  Не е задължително да организирате игрите с единствена цел получаване на коледния подарък.

Бъдете креативни, освободете ума си и позволете на Коледата да ви омагьоса. Само така ще си създадете прекрасни спомени и ще се заредите положително за идната нова година.

Весела, здрава и изпълнена с много топли и щастливи мигове Коледа!